Cladirea moderna din centrul  Clujului a fost realizata in 2019 de Bosch pentru a gazdui “Centrul de inginerie”.

O cladire a secolului XXI in care se lucreaza la proiecte de ultima generatie  a avut nevoie si de solutii de design privind protectia la foc.

Biroul de Arhitectura – Dico si Tiganas  a proiectat un Perete Cortina care sa ofere lumina, protectia la foc necesara  si un design modern integrandu-se perfect in armonia  creata de fatada cladirii.

Sistemele montant-traversă ignifuge certificate MB-SR50 EI şi MB-SR50 EI sunt realizate în vederea obţinerii perdelelor de lumină şi a pereţilor ignifugi din clase EI 15’, EI 30’, EI45’, EI 60’, conform SR EN 1364-3 şi SR EN 1364-1 şi acoperişuri cu suprafaţă de sticlă ignifugă. Sistemul este clasificat ca fiind fără răspândire a incendiului (NRO).

Aspectul faţadei ignifuge nu este diferit de cel al sistemului de bază. Pentru a căpăta rezistenţă la foc, montanţii şi traversele sunt fixate cu inserţii ignifuge speciale. Astfel de inserţii sunt realizate din profil din aluminiu, acţionând ca o armătură, protejată cu panouri din materiale ignifuge.

Vitrarea sau alte umpleri ignifuge sunt fixate între canalele de garnitura ale profilelor montantului / traversei şi capacul presor. Pentru a obţine izolaţia termică optimă şi acustică a construcţiei, am folosit un profil continuu de bariera termică din HPVC şi EPDM. În plus, suprafeţele laterale ale izolatorului sunt prevăzute cu bandă ignifugă, care la temperaturi înalte se dilată şi umple spaţiul dintre zonele faţadei. Capacul presor este fixat de profile cu un şurub şi o piuliţă din oţel inoxidabil.

Astfel de sistem de vitrare asigură parametrii tehnici necesari şi protejează faţadele din sticlă şi alte umpleri împotriva căderii din cadru în timpul unui incendiu.

Modelul sistemului ignifug montant-traversă permite utilizarea îmbinărilor unghiulare de până la ± 7,5° pe faţadele spaţiului şi clădirii deviate de la verticală într-un unghi de ± 15°.

Este posibilă şi montarea uşilor ignifuge ale sistemului MB-78EI în vederea menţinerii rezistenţei împotriva focului a întregii structuri în clasele EI 30’ sau EI 60’.